Народното събрание избра Емил Димитров за министър на екологията

Изслушване на новия министър на екологията Емил Димитров в парламента веднага след избирането му

Парламентът избра Емил Димитров за министър на околната среда и водите. „За“ гласуваха 111 народни представители от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и двама независими, а „против“ – 96 депутати от БСП, ДПС и независими.

Емил Димитров, известен с прякора Ревизоро, заема мястото на Нено Димов, чиято оставка също бе гласувана от депутатите днес. Димов е в ареста по обвинения в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

В първото си изявление Емил Димитров заяви: „Аз ще бъда администратор – искам така да ме разберете. Аз ще администрирам процеса в министерството, ще възлагам задачи и ще търся персонална отговорност. Няма да се притеснявам да разменям ресори. Надявам се, да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да бъда метла, каквато и да било“.

Преди разискванията в зала от партия „Воля” обявиха, че няма да участват в гласуването.

Кристиан Вигенин от БСП попита защо само Нено Димов е „на топло в ареста”, а други, съобщавайки името на регионалния министър Петя Аврамова, са си на „топло у дома”.

Вчера Емил Димитров обясни пред журналисти неотложните си задължения преди да поеме министерския пост така: „Първата ми работа ще е да се разведа с жена си, с която живея от 20 години, след това ще приключа всички сметки, ще ги подаря на децата, ще взема една карта с 1000 лева и така ще ида в министерството. По този начин ако ме задържат, няма да има какво да ми вземат“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам