BG | EN

НАП не откри несъответствия в доходи и имущество на сина на директора на националното следствие

Снимка: пресцентър – прокуратура

Имотната проверка срещу заместник-главния прокурор и директор на Националното следствие Борислав Сарафов е приключила, съобщиха от прокуратурата. Тя беше част от поредицата проверки, разпоредени от главния прокурор във връзка с т.нар. „Апартаментгейт“. 

Според оповестените днес резултати от проверката, 21-годишният син на Борислав Сарафов няма незаконни доходи и имоти. Не става ясно как младежът е спечелил над половин милион лева за покупката на луксозен дом в Бояна, оповестено от медиите през април.

Проверката бе образувана по сигнал за придобити от сина на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов недвижими имоти на значителна стойност. Прокуратурата разпореди да бъде направена дънъчна ревизия на семейството, която е приключила вчера и несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на сина на Борислав Сарафов не са били установени. Ревизията е обхванала периода 01.01.2015 – 31.12.2018 г., се конкретизира в съобщението на прокуратурата.

Във Върховната касационна прокуратура все още не са постъпили резултати от други действия, възложени на приходната агенция по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти, уточняват още от държавното обвинение.

Една от тези данъчни ревизии е за терасата на бившия (с решение на парламента от вчера) шеф на Антикоропупционната комисия Пламен Георгиев. Както обяви вчера, Георгиев е поискал да бъде възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура. Пред журналисти той посочи още, че е подал оставка сега – месеци след проверките и публикациите за терасата му, тъй като е изчаквал да приключи проверката срещу него. Нещо, което не се потвърждава от съобщението на прокуратурата от днес.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините