BG | EN

Присъствието на учители на среща с депутат – „наложително“

Градчето, където няма разминаване от „диалог“ с депутат.
Снимка: „Севлиево онлайн“

Учители от Дряново е трябвало „наложително“ да присъстват на среща с народния представител от ГЕРБ Иглика Събева. Срещата се е провеля в сградата на Общината, в извънучебно време под зоркия поглед на кмета на Дряново Мирослав Семов, съобщи регионалното издание „Севлиево онлайн“.

Според съобщение, разлепено на видно място в учителската стая на едно от дряновските училища, „на 11 февруари, от 15.00 ч., в ритуалната зала на Община Дряново, ще се проведе среща с народната представителка г-жа Иглика Събева. Присъствието на всички учители, без учители ЦДО, е наложително“. Следва името на директора Катерина Стефанова. 


Бележката, която не оставя твърде избор на учителите 

Веднага след срещата Иглика Събева написала в личния си профил във Фейсбук: „Днес се срещнах с колеги – учители от училищата в град Дряново. Благодаря на колегата – Галя Захариева – заместник-председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание на Република България, която отзивчиво прие поканата ми да участва в срещата. Считам, че срещата беше ползотворна и полезна“. Какво ползотворно и полезно се е дискутирало на нея, от споделения в мрежата възторг на Иглика Събева не става ясно. Важното е, че благодари на кмета на община Дряново „за организацията и гостоприемството“. А както се подразбира, той няма особени закслуги за организацията, тъй като директорката на училището се погрижила да осигури присъствие. „Винаги съм считала, че диалога е в основата на разрешаването на проблемите и на развитието и усъвършенстването на законодателния процес“, пише още Събева в социалната мрежа. И отново не уточнява какво от споделеното от учителите ще намери място в бъдещи законопроекти в сферата на съсипаното ни от промени образование. 

Потърсен от Българското национално радио за коментар началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов е казал, че в случаи като този не е редно да се изисква присъствие от учителите. Пред същата медия директорката, автор на бележката, е заявила, че „наложително не е задължително“. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините