BG | EN

Наказват Държавното ловно стопанство в Несебър за разораните дюни

Разкопаните дюни на плажа Несебър – юг
Снимка: „За истината“

Екоинспекцията в Бургас е предприела административно-наказателни процедури към Държавното ловно стопанство в Несебър заради разкопаните дюни.

Ловното стопанство трябва да възстанови ландшафта до дюните на южния плаж в града, е предписала още Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас.

Мерките са предприети във връзка с постъпил сигнал от концесионера на плажа, че част от дюните са увредени с тежка техника. След проверка бе установено, че извършителят е Ловното стопанство в Несебър.

Отново разорани дюни, този път на плажа в Несебър – тук

Мястото попада в границите на защитена зона по смисъла на Закона за биологичното разнообразие (Натура 2000) – BG0000574 „Ахелой-Равда-Несебър“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. Извършеното е нарушение по смисъла на Закона за биологичното разнообразие, посочват от РИОСВ и уточняват, че извършеният изкоп не е съгласуван с ръководството на екоинспекцията.  

На 27 януари концесионерът на южния плаж в Несебър Кирил Спасов подаде сигнал за нарушението на плажа до Министерството на туризма, РИОСВ – Бургас, Областната дирекция на МВР в Бургас, Областна управа и Община Несебър.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините