Назначеният преди по-малко от месец заместник-министър на околната среда напуска поста

По-малко от месец след като бе назначена за заместник-министър на околната среда и водите, Славея Стоянова е подала оставка и напуска поста.

По информация на правителствената пресслужба Стоянова е освободена днес от заеманата длъжност по нейно желание. Към момента няма информация кой ще поеме поста.

Славея Стоянова бе назначена за заместник-министър в екоминистерството на 1 юни т.г. след освобождаването на арестувания при акция на прокуратурата заместник-министър Красимир Живков. Срещу Живков и още 9 души, сред които бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления по разследването за вноса и преработка на отпадъци.

Славея Стоянова работи в минестреството на екологията от 2015 г., като преди да стане зам.-министър, е била директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“. Преди да започне работа в МОСВ, тя е била изпълнителен директор и председател на борда на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, който през 2015 г. официално беше обявен от съда в несъстоятелност.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам