Над 50 кг хероин задържаха митнически служители в района на Дунав мост

Снимка: Агенция „Митници“

Общо 51,095 кг хероин, укрит в два тайника на лек автомобил, задържаха митнически служители на сектор „Борба с наркотрафика – Лом“ в „Митница – Русе“, съобщават от Агенция „Митници“.

Около 23:30 ч. на 16 юни в района на Граничния контролно пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост – Видин митническите инспектори спират за проверка лек автомобил, пътуващ за Западна Европа. Шофьорът и неговият спътник заявили, че не превозват акцизни стоки или такива, забранени от закона.

При рентгеновата проверка митническите служители забелязали зона с повишена плътност под предния ред седалки. След щателна митническа проверка било констатирано наличие на двоен под в автомобила. След демонтирането на предната дясна седалка е било установено наличието на тайник. В него, зад сгънати сив и черен сак, са били открити множество бели пакети, опаковани с прозрачно тиксо със залепен върху тях хартиен етикет с черно графично лого на орел. Под шофьорската седалка митническите инспектори са открили още един тайник, пълен със същите бели пакети, уточняват от Агенцията. 

При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин.

Иззети са общо 100 пакета, съдържащи 51,095 кг високонаркотично вещество хероин.

Водачът на автомобила – 48-годишният Т.К., е бил привлечен към наказателна отговорност, разпитан в качеството на обвиняем и задържан.

Извършеното деяние е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 15 години и „глоба“ в размер от 100 000 лева до 200 000 лева, съобщават от Агенция „Митници“.

Днес по искане на Окръжна прокуратура – Видин, съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.К., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление. Съдът е приел доводите на прокуратурата, че на този етап от досъдебното производство от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление и затова му е наложена мярката „задържане под стража“.

Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам