BG | EN

Над 400 са проектите за лого на „Габрово – творчески град на занаятите и народните изкуства“

снимка: Община Габрово

Постъпилите проектни предложения за лого на „Габрово – творчески град на занаятите и народните изкуства“ в рамките на публичния конкурс за изработване на лого към мрежата от творчески градове на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) са 435 са , информират от общинската администрация.

От проектните предложения 260 са чуждестранни, а 175 от подадените заявки са от България.

Всички допуснати за участие проекти ще бъдат обявени публично на 25 януари в уебсайта на конкурса www.creativecity.gabrovo.bg, в раздел „Участници“, а победителят – на 31 януари в раздел „Победител“, поясняват от Община Габрово.

Новият символ трябва да представя Габрово като благоприятно място за творчество, предприемачество и иновации. Знакът ще бъде използван в бъдещи комуникационни кампании и презентационни материали, интернет сайт, като част от регламентираната употреба на ЮНЕСКО или отделно, за да идентифицира Габрово като Творчески град на ЮНЕСКО.

Регионалното издание „Габрово нюз“ припомня, че през 2017 г. Габрово е избран от Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) за творчески град на занаятите и народните изкуства. Мрежата е създадена през 2004 г. с цел да подкрепя сътрудничеството между градове, които са идентифицирали творчеството като стратегически фактор за устойчивото си развитие. В нея членуват 180 града от 72 държави, които работят заедно, за да поставят творчеството и културните индустрии в центъра на плановете си за развитие на местно, регионално и международно ниво.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините