BG | EN

Над 200 души са изоставени в подножието на Шипка въпреки платения транспорт навръх 3 март

Снимка: gabrovo.bg

Над 200 души са били оставени без превоз към Габрово след края на тържествата на връх Шипка по случай националния празник 3-ти март, съобщи регионалното издание „Габрово нюз“. Въпреки че са си платили билети хората не успели да се възползват от автобусния превоз, организиран и широко рекламиран от Община Габрово, тъй като автобусите тръгнали с час по-рано от обявения график.

Липсата на каквато и да е организация, относно автобусите, превозващи желаещите на посетят връх Шипка на 3-ти март, успя да съсипе Националния празник на над 200 души, пише „Габрово нюз“, чийто репортер е станал свидетел на служилото се. Според журналиста, предварително обявения от Община Габрово час на тръгване към града не е бил спазен и вместо в 13.30 часа първият автобус напуснал паркинга под върха още в 12.30 часа.

Изоставените пътници не успели да намерят на кого да се оплачат. Кметът на Габрово Таня Христова и екипът й традиционно се прибраха със служебните си автомобили, а представител на фирмата превозвач – също нямаше, пише габровското издание.

Дали шофьорите сами са взели решение да тръгнат по-рано е въпрос, на който никой не дава отговор, но повече от 2 часа над 200 души са мръзнали на паркинга под историческия връх, очаквайки да получат услугата, която по-рано същия ден са си заплатили, купувайки си двупосочен билет.

скрийншот от страницата на Община Габрово
Скрийншот от официалната страница на Община Габрово, където е обявена програмата за тържествата, вкл. раписанието на автобусите до и от връх Шипка

Ядосан от цялата случка гражданин дори е призовал изоставените от общинското пътническо дружество хора да отидат да търсят отговорност пред ресторанта, в който по същото време се провеждал коктейлът на кмета по случай Националния празник.

„За да отдадат своята почит към загиналите за Свободата на България бяха дошли хора от цялата страна. С какво ли чувство си тръгват те от града на смеха?“, риторично пита „Габрово нюз“ като заключава, че финалното впечатление е, че управляващите всячески се опитват да откажат българските граждани да празнуват националния ни празник.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините