BG | EN

Над 100 човека затвориха за повече от 2 часа пътя Смолян – Мадан

Снимки: otzvuk.bg

Над 100 човека се включиха снощи в протеста срещу бездействието и нехайството на управляващите, които вече пет месеца не разчистват свлачището край Тикале. Живеещи в селата около Търън, смолянчани и жители на Средногорци блокираха движението на разклона за новия обходен път, съобщи регионалното издание „Отзвук“.

Повече от два часа протестиращите очаквали областния управител Недялко Славов, но никой от управата, нито от Община Смолян дошъл да изслуша хората. „Скриха се като мишки. С това си поведение за пореден път показват нехайството си към нас. А на предишния протест областният управител обеща, че на 1 август отново ще дойде при нас”, споделят пред изданието протестиращи.

блокада път протестиМеждувременно десетки автомобили се оказали заклещени в блокадата.

Пътуващи от Монтана, от Варна, от Кърджали и други градове изразили съчувствието си към живеещите в района, които по информация на изданието, ежедневно са принудени да ползват стръмния и страшен обходен път.

Още в началото на протеста свлачище на намиращата се в близост кариера на фирма „ИСА 2000” подкопало водопровода, който снабдява с вода селата около Търън. Земната маса с гръм и трясък се свлече надолу, като понесе със себе си дървета и камъни, описва „Отзвук“.

След 2 часа и 20 минути блокада движението било пуснато, но хората определили следваща дата за протест. В петък в 7,00 ч. те планират да затворят пътя Смолян – Пловдив при кръговото кръстовище до Митницата на изхода на квартал Устово, за да бъдат чути.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините