BG | EN

Над 100 кг марихуана откриха митничари ГКПП Оряхово

Снимки: Агенция „Митници“

Общо 106,232 кг марихуана в 95 вакуумирани пакета откриха митнически служители в двоен под на хладилно полуремарке. 

По информация на Агенция „Митници“, малко след полунощ на 05.04.2023 г. митнически служители на ГКПП Ферибот Оряхово спират за проверка влизаща в страната товарна композиция от влекач и хладилно полуремарке.

Двамата шофьори обясняват, че се връщат от Испания и не превозват товар. При първоначалния оглед в хладилното полуремарке митническите инспектори установяват, че в него се превозва само амбалаж – оборотни европалета. 

При щателната митническа проверка, обаче, служителите откриват капак в пода на полуремаркето. След отварянето му те установяват, че изолацията под пода на хладилното полуремарке липсва и пространството е запълнено с вакуумирани прозрачни найлонови пакети със зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от растението канабис.

Установено е наличието на общо 106,232 кг съцветия от канабис (марихуана), съдържащи се в 95 вакуумирани пакета.

От Окръжна прокуратура–Враца съобщават, че са привлечени две лица в хода  на разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление  по чл. 242, ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачите на превозното средство – Т.Т. (на 48 години) и С.Б. (на 30 години), са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа.

За престъплението, в което са обвинени, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за високорискови наркотични вещества от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до  двеста хиляди лева и за рискови наркотични вещества – „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години и глоба от 10 хиляди до 100 хиляди лева.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините