BG | EN

Набеден „снайперист“ осъди прокуратурата

 

Смолян стрелба
В тази част на улицата е станал инцидента.                                              Снимка: otzvuk.bg

48-годишният Кирил Милкотев, който бе задържан за стрелба по движещ се автомобил, осъди прокуратурата за незаконно обвинение. Той депозира иск за 15 000 лева, но Смоянският районен съд присъди 2 000 лева и го отхвърли като неоснователен и недоказан в частта за разликата до пълния размер.

Милкотев бе привлечен като обвиняем през април м.г. и  задържан първоначално за 24 часа, а след това и за 72 часа заради стрелба по движещ се автомобил на главната улица „Стою Шишков“ в квартал Устово, до магазин „Нонстоп“.

По време на пътуване 38-годишният Десислав Атанасов усетил болка в слепоочието. Текнала му кръв. Той и приятелят му видели на балкона Кирил и предположили, че е стрелял по тях.  В дома на Кирил Милкотев не е открито оръжие, нито боеприпаси. Последва разпит на пострадалия и неговия приятел, който също пътувал в автомобила. Те обяснили, че не са видели пушката, самото насочване и стрелбата. Имало и свидетел, който пък казвал, че по това време е минавал камион. Една от версиите бе, че е отхвръкнало камъче от камиона, което е попаднало в слепоочието на пострадалия Десислав.

Същият ден около 21.20 часа Кирил Милкотев бил на терасата в дома си и случаен свидетел предположил, че държал въздушна пушка или пистолет, нападнал жилището му, като отправил към него множество обиди и абсурдни обвинения. Шест дни преди това бил претърпял операция на дясното око и се възстановявал вкъщи. Лявото му око е увредено по рождение, зрението му към онзи момент било силно затруднено. В дома му e извършван обиски и претърсване, а случаят е бил разпространен в местни и централни медии, пише в исковата си молба Милкотев. От незаконните действия на прокуратурата за привличането му под наказателна отговорност, извършените процесуално-следствени действия и разпространената опозоряваща информация, претърпял и продължава да търпи множество неимуществени вреди, изразяващи се в негативни изживявания и дискомфорт. В публичното пространство вече е известен като „стрелецът от Устово“ и „снайперистът“, посочва пред съда мъжът. Задържането му под стража и последвалата обществена истерия се отразили негативно на живота му. След инцидента станал неспокоен, притеснен, разстроен, мрачен потиснат, избягва да излиза навън и да се среща с хора, защото в квартала се говорило за това, че бил стрелял, наричали го снайпериста, подигравали му се, игнорират го, не искат да общуват с него.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините