Моловете ще отворят в понеделник

Снимка: пресцентър Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди организация за отварянето на моловете от понеделник, съобщи правителствената информационна служба. Съобщението идва след разговор на Борисов с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация.

На срещата са присъствали също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес, допълват от пресцентъра на кабинета.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, е посочил премиерът.

По време на срещата са били обсъдени условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на Covid-19 у нас, както и приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам