BG | EN

Модерна „фабрика“ за отглеждане на канабис е разкрита в селскостопанска база в Новозагорско

Снимка: МВР

Фабрика за производство, отглеждане и изсушаване на марихуана в огромни количества разкриха полицаи в имот под наем между новозагорските села Баня и Асеновец.

Канабисът се е отглеждал в осем помещения, като растенията са в различна фаза на растеж. Установено е, че в лабораторията има помещение за сушене на наркотика, подготвяли са се още помещения за отглеждане на канабиса.

Според полицията, това е една от най-големите оранжерии за отглеждане на канабис в страната. На 7 от участниците в престъпната схема са повдигнати обвинения.

Високотехнологичното съоръжение  било изградено под земята в селскостопанска база в землището на с. Асеновец.

Снимка: пресцентър на МВР

В осем специално изградени помещения, с площ около  600 кв.м и оборудвани със специална система за влажност, температура и вентилация, криминалистите открили близо 2000 различни по стадий на растеж насаждения от канабис.

При процесуално-следствените действия от обособено помещение за сушене са иззети и 50 кг суха листна маса, както и 38 000 лева.

На място са задържани и седмина участници в престъпната група.

Снимка: пресцентър на МВР

В рамките на операция са претърсени жилищата им в различни градове в страната,  където са открити пари, компютърна техника и други вещи и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. На седмината са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините