BG | EN

Младеж отива на съд за причинена смърт при катастрофа след употреба на алкохол и висока скорост

Снимка: пресцентър – прокуратура

Окръжната прокуратура в Шумен е предала на съд 19-годишен младеж, който при управление на автомобил в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1,38 промила е причинил по непредпазливост смъртта на друг участник в движението. Обвинението е по член 343, ал. 3, буква „б“, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Тежкото пътно-транспортно произшествие станало на 3 ноември 2017 г. когато 19-годишният Тони Б.,  притежаващ свидетелство за управление от април същата година, въпреки малкия си стаж като шофьор, управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км в час, той шофирал с 93 км в час, поясняват от държавното обвинение.

Според информацията на прокуратурата, младежът пътувал към шуменско село, където живеел. Връщал се от почерпка с приятели, където пил алкохол. На пътя Шумен – Ямбол, в района на Белия баир, той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил. Блъсната кола е била управлявана от тогавашния кмет на село Кочово Кенан Ибрям, който починал на място. От челния удар е пострадал и подсъдимият Тони Б., който след катастрофата бил настанен за лечение в болница.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините