BG | EN

Митьо Очите е бил арестуван в Истанбул

Снимка: принтскрийн от страницата на Интерпол

Димитър Желязков – Митьо Очите е бил арестуван в Истанбул. Това се е случило в петък вечерта. Предстои да бъде доведен у нас.

Българските власти ще изпратят необходимите документи за да бъде екстрадиран в България. Преди това обаче, трябва да минат съответните процедури в Република Турция, съобщи БНР.

Арестът на Желязков идва само два дни след като беше обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол, припомня NOVA TV.

Пред „Хоризонт“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни:

„Снощи в 3 часа, в хотелската му стая в Истанбул, Димитър Желязков е бил задържан от турските власти в изпълнение на международното му издирване, обявено от Специализираната прокуратура и издадената Червена бюлетина за издирването. Желязков не е влязъл в Турция от България, а от Гърция. Турските власти са реагирали незабавно, за което Прокуратурата изразява искрени благодарности. Той ще бъде в следствен арест или в затвор в Турция до екстрадицията му. Не можем да кажем колко време ще се осъществява екстрадиционното производство.“

Продължава издирването общинския съветник от Несебър.

Двамата бяха обвинени от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за изнудване, рекет и палежи.

При мащабната спецоперация в Бургас и региона на 2-ри август бяха арестувани над 20 души, но прокуратурата ще поиска задържането на 5 от тях. Днес специализираният съд трябва да реши дали ще уважи искането на държавното обвинение.

На пресконференция вчера от прокуратурата обявиха, че престъпната група изнудвала бизнесмени да плащат „такса спокойствие”, а тези, които отказвали, били наказвани с палежи на собствеността им.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините