BG | EN

Митнически служители откриха 170 кг. кокаин в контейнер с банани (видео)

Митнически служители откриват скрития кокаин
Снимка: Агенция „Митници“

Рекордно количество от 170 килограма кокаин е задържано от служители на Агенция „Митници“ на Пристанищен комплекс Бургас.

Пратката идва от Еквадор, а стойността ѝ надхвърля 6,8 милиона долара, съобщиха на извънреден брифинг прокурор днес в Бургас Петя Банкова – директор на Агенция „Митници“, Стефан Бакалов – началник отдел „Борба с наркотрафика“ към Агенция „Митници“, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващият случая прокурор Елка Добрикова и старши комисар Лъчезар Момчев – директор на РДГП – Бургас.

Наркотикът е бил скрит в банани, а това е най-голямото количество наркотик, откривано в бургаско пристанище. Тепърва ще сe изяснява за къде точно е бил предназначен.

Наркотичното вещество е било поставено в контейнер, който е бил проверен от митническите служители по метода „анализ на риска“. Кокаинът е бил разпределен в общо 150 пакета. По цени на свободния пазар общата стойност на задържаният кокаин възлиза на 6.8 милиона щатски долара. Товарът е пристигнал с кораб, който е превозвал контейнери с банани. Първоначално той е бил натоварен в еквадорския град Гуякил, а маршрутът му е преминал през Панама, Малта, Италия и България.

Към настоящия момент по досъдебното производство няма задържани лица.

Присъстващите на брифинга обявиха нулева толерантност към този вид престъпления и отличиха отличното взаимодействие между Окръжна прокуратура-Бургас, Агенция „Митници“ и Гранична полиция, довело до задържането на рекордното количество кокаин.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините