BG | EN

Митнически служители откриха 1 тон нелегален алкохол в частен имот край Варна

Снимка: Агенция „Митници“, архив

Един тон нелегален етилов алкохол са задържали митнически служители при проверка в частен имот в района на Варна. Проверката е извършена на 30.08.2018 г., в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието, информира пресцентъра на Агенция „Митници“.

Митническите служители открили алкохола в двора зад къщата, в ПВЦ бидони. След измерване е било установено, че общото количество на откритата течност  е 1000 литра с алкохолно съдържание 48%vol. В рамките на проверката за алкохола не са били представени документи, удостоверяващи плащане на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове, уточняват от митницата. Взети са бил проби за  лабораторен анализ  и определяне вида на задържания продукт. След излизане на лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Около 13 хил. литра нелегален етилов алкохол е задържан в рамките само на два месеца-юли и август, при засилените митнически проверки по Черноморието през туристическия сезон, допълват от Агенция „Митници“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините