BG | EN

Митничари задържаха над килограм златни бижута на Капитан Андреево

злато
Илюстративна снимка: Агенция „Митници

Митнически служители откриха над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил.

На 09.04.2022г. на митнически пункт „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Полша, съобщава Агенция „Митници“.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, между хранителни продукти в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина, са открити 3 картонени кутии.  Те съдържали 170 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета.

Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово  злато с общо тегло 1256.70 грама и са на стойност 118 129 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково водачът на товарния автомобил- 48- годишен турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5 хил. лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково.

Разследването по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините