BG | EN

Митничари задържаха контрабандни таблетки за полова мощ, предназначени за немския пазар

Снимка: Агенция „Митници“

Контрабандни лекарствени продукти за повишаване на мъжката потентност задържаха митническите служители на митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.

Според информацията, контрабандната стока е открита на 7 февруари т.г., в товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в България от Турция.

Шофьорът на камиона декларирал, че превозва търговски стоки от Турция за Германия през България, както и, че пренася, за лично ползване 23 кутии цигари без акцизен бандерол, които са задържани с разписка тъй като надвишават регламентирания лимит от две кутии. Товарният автомобил е бил селектиран за щателна митническа проверка, при която, в долапа на влекача и на различни места в личния багаж, са били открити 161 кутии с общо 784 таблетки „Vega Еxtra“ , Vega 100″ , „Cials“ и „Kamagra“. По състав лекарствените продукти са от типа на стимулантите за мъжката потентност, поясняват от митинческата агенция.

Шофьорът на камиона посочил в обясненията си, че лекарствата са негови и ги е закупил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия, също на черния пазар.

Контрабандните лекарствени продукти са били задържани, а на шофьора на камиона – турски гражданин, е бил съставен акт по Закона за митниците.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините