„Мистериозно изчезна“ бетонът, излят на плажа „Кабакум“ край Варна (допълнена)

бетоновоз излива с помпа бетон на плажа
Снима: Радио Варна

Проверка на институциите не установи незаконно строителство на плаж „Кабакум“, открити са само връзки за електричество и вода. Продължават проверките, поставени ли са бетонови стъпки. Дали са извадени или заровени бетоновите блокчета и точното им местоположение все още не може да се установи. Това заяви, цитиран от Радио Варна областният управител Стоян Пасев. Думите му са по повод сигнал за извършване на строителни дейности на пясъка на плаж „Кабакум“ край Варна. По-късно, обаче, телевизионен репортаж показа, че

Вчера слушатели на варненското радио са изпратили в редакцията сигнал, че на плаж „Кабакум“ се излива бетон. На снимките, придружаващи информацията, се вижда тежка техника на пясъка и как работници подготвят терена за полагане на бетона.

Последвалата репортерска проверка на място е установила, че се правят т.нар. бетонови стъпки, а сместа се излива в пластмасови цилиндри, вкопани в пясъка. Този вид фундамент е подходящ за преместваемите обекти, обяснява експерт по темата.

стърчащите от пясъка кабели
Снимка: Радио Варна

Комисия от експерти от община Варна, РДНСК и областната администрация са проверили сигнала, но на мястото открили само стърчащи кабели от пясъка.

Все още тече процедурата по отдаване на концесия на участъка от ивицата, е oбяснил днес варненският областен управител. Според него до финализирането на процедурата никой няма право да поставя каквито и да е преместваеми обекти. Пасев е заявил още, че от пясъчната ивица ще бъдат премахнати и откритите при днешната проверка ВиК и ел.инсталации, а фирмата ще бъде издирена.

Договорът на досегашния наемател изтича на 1 юни т.г., а изборът на нов все още не е приключил, информира Би Ти Ви. В репортажа си телевизията показа, че ден след поставянето 9-те бетонни постамента са били премахнати от работници, които не са пожелали да разкрият от кого са наети.

Във Фейсбук днес потребители коментираха, че много лесно може да се открие кой е извършителят, най-малко чрез заявленията до Енергото и ВиК за свързване на този обект.

Остава неясно дали някой ще бъде санкциониран за стореното.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам