BG | EN

Миньори и енергетици блокират пътища днес (допълнена)

протест на енергетиците и миньорите
Снимка: скрийншот от видео на НОВА ТВ

Работници от „Мини Марица изток“ организират днес блокади на ключови пътища.

Протестиращите блокираха рано сутринта Прохода на републиката в Гурково, магистрала „Тракия“ в зоната на Стара Загора, пътя Стара Загора – Хасково и пътя Гълъбово – Димитровград. Ще бъде блокирано и кръстовището при село Драгичево на главния път Е-79 между София и Перник.

Блокадата предизвика напрежение между протестиращите и преминаващите през Прохода на републиката шофьори на товарни камиони.

Причината за протеста са Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони Стара Загора, Кюстендил и Перник, които правителството ще гледа на извънредно заседание днес. 

Миньори и енергетици от „Мин индъстри“ – Перник и Топлофикация Перник протестират на пътен възел „Даскалово“, като затвориха движението на изхода в посока Перник. Блокадата продължи около 15 минути, след което протестиращите се отправиха към пътен възел „Мало Бучино“, от там ще се върнат обратно към Перник, предаде БТА. 

Служители от „Топлофикация Русе“ организираха тази сутрин протест край Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“. Те обикаляха с личните си автомобили кръговото кръстовище в района на граничния пункт и блокираха движението за около половин час. 

Причината за протеста е несъгласие с подписването от министъра на икономиката териториалния план за справедлив преход, в който Русе отсъства. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините