BG | EN

Минко Ангелов е освободен от поста областен управител на Хасково

Минко Ангелов (вдясно) и заместникът му Мартин Узунов, който сега поема поста.
Снимка: Областна администрация – Хасково

Министерският съвет прие решение, с което освобождава Минко Ангелов от поста областен управител на област Хасково, съобщиха от правителствената пресслужба.

За временно изпълняващ длъжността е назначен заместник-областният управител Мартин Узунов.

В мотивите се посочва, че правителственото решение е във връзка с преместване на друга работа на Ангелов, но само преди два дни в Хасково министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че срещу срещу областния управител на Хасково тече втора проверка и тя касае негови действия по служба. След изказването на Демерджиев от областна администрация изпратиха становище, в което Ангелов предполага, че проверката е въз основа на отказа му да иззема имоти публична държавна собственост на ГКПП „Капитан Андреево“. Причината е решение на съда, с което се спира принудителното изпълнение на заповедта за изземане.

Припомняме, че в края на миналата година Ангелов излезе в отпуск и подаде оставка като областен управител заради разследване на ДАНС, Прокуратурата и МВР, по сигнал за корупция и покровителстване на канал за трафик на парфюми. По-късно Ангелов се върна на работа, но резултати от проверката не бяха оповестени.

След правителствената информация за рокадата днес, от пресцентъра на областната администрация в Хасково съобщиха, че Минко Ангелов е решил да приеме предизвикателството и да се присъедини към екипа на министъра на икономиката Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление. Според съобщението, Ангелов ще допринесе за борбата с инфлацията със своя опит.

Минко Ангелов е назначен на поста областен управител на 4 август 2022 г. от служебния кабинет на Стефан Янев. Ангелов е бил народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2017 г. е областен управител на Област Хасково. Завършил е Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините