Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

Прокуратурата разпространи днес снимки от обявените претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – Перник и Министерство на околната среда и водите, включително кабинета на министъра, по повод водната криза в Перник.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа. Това заяви пред „Хоризонт“ Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Срещу министъра, който днес около 13:30 ч. бе изведен от ведомството от униформени с микробус на Специализираната прокуратура, все още няма повдигнато обвинение. 

Пред БНР Милева не уточни от кой момент точно е започнало да тече 24-часовото полицейско задържане на екоминистъра.

Утре ще се разбере ще го обвини ли прокуратурата и ще иска ли за него постоянен арест, както и какъв ще е статутът на бившия областен управител на Перник Ирена Соколова, на бившия кмет на града Вера Церовска и на отстранения шеф на ВиК-Перник Иван Витанов, които днес също бяха разпитани и освободени.На разпит в националното следствие бе извикан и прокуристът на ВиК-Перник, който е бил и управител на дружеството преди Витанов.

Днес в Перник и София се извършват обиски и разпити заради водната криза в Перник. Също днес главният прокурор Иван Гешев, който също беше в Перник, съобщи, цитиран от националното радио, че образуваните дела за непредприети действия за предотвратяване на водната криза в Перник вече са обединени в едно мега разследване срещу длъжностни лица от областната управа на града, местното ВиК и екоминистерството, като то се води от спецпрокуратурата. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам