BG | EN

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова се явила в Габрово неподготвена

Снимка: Gabrovo News

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова дойде в Габрово неподготвена по теми от нейната компетенция, вълнуващи местните хора, съобщи регионалното издание „Габрово нюз“.

Констатацията си изданието прави, тъй като се оказало, че МРР – министърът не знае коя отсечка от пътя Дряново – Габрово – Шипка – Казанлък, част от републиканската пътна мрежа (РПМ) на територията на област Габрово, ще бъде ремонтирана догодина за 6 580 000 лева с държавни средства.

„Въпреки, че само преди дни министър Аврамова лично отговори на въпрос, зададен от габровски народен представител, относно състоянието на пътната мрежа в Габровско и плановете на МРРБ за ремонти на основни пътни артерии, днес (30 октомври) пред журналисти Аврамова не успя да даде конкретен отговор за 11-километровия участък от пътя, който ще бъде рехабилитиран през 2019 г.“, пише „Габрово нюз“.

При опит да получи конкретна информация, свързана с готвения бъдещ ремонт на републиканска пътна мрежа в област Габрово, репортер на изданието е бил посъветван от министъра да изпрати въпроса си по мейл. Министър Аврамова мотивирала липсата на отговор на зададения въпрос с големия обем информация за пътища, отсечки и километри, с които тя борави ежедневно.

По този повод габровското издание припомня, че в отговора си до народния представител, министър Аврамова е заявила, че 202,82 км от РПМ в габровска област са в лошо състояние, от общо 503,74 км, стопанисвани от Агенция „Пътна инфраструктура“ към МРРБ. По данни от извършена проверка към 15 септември т.г. в отлично състояние са 39,42 км, добро е състоянието на 123,19 км, задоволително – 94,7 км, а в лошо – 202, 82 км.

„По наша информация състоянието на пътните настилки, банкети и отводнителни системи, Габрово не е от областите, в които има добро съотношение на добри пътища и лоши. Напротив. Над 200 км от РПМ не са в добро техническо състояние. Приоритизираме пътищата във всяка една област. Най-тежките участъци и най-натоварените, като пътникопоток на транспортни средства, ще бъдат заложени в програмата на Агенцията за 2019 г.“, коментирала още Аврамова.

Отговор „пратете въпроса си на имейла“ габровските журналисти са получили отрегионалния министър и на питането си, свързано със състоянието на пътен възел „Поповци“.

Пред медиите министърът на регионалното развитие и благоустройството не успяла да даде отговор още и на въпрос, по отношение на това кога габровският язовир „Христо Смирненски“ ще бъде завирен в пълния си обем.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е посетила Габрово за последния полуфинал на кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините