BG | EN

Министърът на правосъдието освободи от длъжност шефа на Централния софийския затвор

Илюстративна снимка: pixabay.com

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов освободи от длъжност изпълняващия длъжността началник на Централния софийския затвор Десислав Трайков. Информацията е на Министерството на правосъдието.

До заявената готовност за напускане на поста и оставката на Трайков се стигна след като миналата седмица черногорецът Будимир Куйович, осъден за наркотрафик, беше заловен с фалшива португалска шофьорска книжка по магистрала „Тракия“ на път за морето. Той е бил пуснат в отпуск от затворническото общежитие в Казичане, където работел като озеленител, тъй като вече е на лек режим.

Десислав Трайков обяви в петък, че не е променял режима на Куйович от строг на общ и че не е издавал заповед осъденият да доизлежи остатъка от наказанието си в общежитие от открит тип, каквото е това в Казичане.

По този повод бившият министър на вътрешните работи Румен Петков каза в телевизионно интервю, че премиерът Бойко Борисов трябва да поиска оставката на шефа на затвора, припомня „Дневник“.

От Министерството на правосъдието припомнят, че Куйович излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога. Той бе задържан при спецакция на 30 декември 2007 г. за трафик на близо 60 кг хероин.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините