BG | EN

Министърът на енергетиката смени ръководството на Български енергиен холдинг

Министър Теменужка Петкова
Снимка: www.me.government.bg

С решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова е направена промяна в ръководството на „Български енергиен холдинг“ ЕАД (БЕХ), съобщава пресцентърът на ведомството. В съобщението не се посочват причини за рокадите. 

Досегашните членове на съвета на директорите – Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев, са освободени от постовете си. В новия състав на съвета постът си обаче запазва шефът на ТЕЦ „Марица-изток“ 2 Живко Динчев, а другите двама, които влизат на мястото на освободените, са Жаклен Коен (в момента председател на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй“) и директорът на „Мини Марица-изток“ Андон Андонов.

Постът изпълнителен директор на мястото на Петьо Иванов се заема от Жаклен Коен. Той вече е оглавявал Българския енергиен холдинг. За негов директор е бил нaзнaчeн по време на ĸaбинeтa нa Πлaмeн Opeшapcĸи, след което е cмeнeн oт Teмeнyжĸa Πeтĸoвa. Сега тя отново го връща на поста. 

Петър Илиев е изпълнителен директор на НЕК – дружество в състава на БЕХ. Наскоро той подаде оставка, която не бе приета

Решението на енергийния министър влиза в сила след вписване в Търговския регистър. Тя благодарила на досегашния състав на съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините