BG | EN

Министрество на културата обяви поредна поръчка за ремонт и реконструкция на Концертна зала Пловдив

Илюстративна снимка: pixabay.com

Министерствота на културата обяви нова обществена поръчка за ремонт и реконструкция на Концертна зала Пловдив за нуждите на Държавна опера – Пловдив на стойност малко над 12 млн. лв. с ДДС.

Заданието отново е за цялостно реновиране на съществуващото сценично пространство, включително прилежащите трактове, изграждане на нова оркестрина. Четири е този път броят на подвижните сценични платформи, които имат за цел осигуряването на нови сценични и театрални възможности за организиране на съвременен тип представления. 

Ремонтът на Концертна зала в Пловдив отново се отлага – тук

Стойността на поръчката е 10 090 679, 70 лева, без ДДС.

Крайният срок за подаване на оферти е 14 февруари т.г.

Това е поредната обществена поръчка за реконструкция на тънещата в разруха Концертна зала на Пловдив.

Последната (поредна) поръчка беше обявена през м. септември 2022 г., но по-късно беше прекратена, като в мотивите бе записано, че са констирани нарушения при откриването на процедурата, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена. Съгласно сроковете по нея, трябваше към края на 2023 година Пловдив да има обновена зала за опера и модерни сценични спектакли.

Хронология за неосъществения ремонт на Концертна зала в Пловдив – тук

Ремонт на Концертната зала в Пловдив се очакваше да започне и още през пролетта на 2020 г. след като използването й беше преустановено няколко години преди това. През 2019-та година залата трябваше да бъде реконструирана, за да приема музикалните събития от програмата на Европейската столица на културата в Пловдив, но според местни медии, тогава идеята е осуетена заради забавени от Министерството на културата процедури.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините