Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на РЗИ – Враца

сградата, където се помещава РЗИ-Враца
Снимка: Фейсбук група РЗИ-Враца

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца. Това се случва близо две години след като титулярът на поста д-р Орлин Димитров изненадващо беше освободен от длъжност, а на негово място като „временно изпълняващ длъжноста“ беше назначена шефката на Центъра за кожно-венерически заболявания д-р Кети Ценова.

Кадровата рокада във врачанската здравна инспекция беше съпътствана с протести на работещите в институцията, но въпреки това конкурс за длъжността до момента не беше проведен. Врачански медии попитаха дали обявеният сега конкурс не е предрешен или свързан с предстоящите избори.

Според съобщението на здравното министерство документите на кандидатите за директор на РЗИ – Враца се очакват до 23 март т.г., а кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания: да притежават образователно-квалификационна степен „магистър” по „медицина”; да притежават призната медицинска специалност и 3 години стаж след придобиването й, както и квалификация по „здравен мениджмънт”; Изисква се още компютърна грамотност и познаване на законодатеството в областта на администрирането на дейността на регионалната здравна инспекция. А кандидатите ще трябва да подготвят и защитят концепция за стратегическо управление на тема: „Стратегия за управление и развитие на Регионална здравна инспекция – Враца, включително и в условията на извънредна епидемиологична обстановка”.

Документи за участие в конкурса се подават до 23 март 2021 г. в сградата на Министерството на здравеопазването, пл. „Св. Неделя” № 5 в София.

Област Враца продължава да е на едно от първите 5 места в страната и не е излизала от червената зона по заразени на 100 000 души население от 3 месеца насам. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам