BG | EN

Мечка е забелязана в двора на математическата гимназия в Габрово, се твърди в сигнал до Горското стопанство

мечка - илюстративна снимка
Илюстративна снимка: pixabay.com

Служители на Държавно горско стопанство в Габрово дават нощни дежурства в местната математическа гимназия, след като в стопанството е постъпил сигнал, че в двора на учебното заведение е забелязана мечка, предаде регионалното издание „Севлиево онлайн„.

Според сигнала животното било забелязано в района на габровската математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в тъмната част на денонощието в края на миналата седмица.

В резултат на подадения сигнал, през последните дни служители на държавното горско стопанство дават регулярни дежурства в района на учебното заведение. За да се обезпечи безопасното влизане на учениците в сградата, служителите дежурят от тъмните часове, до започване на учебните занятия, пояснява „Севлиево онлайн“.

До момента не са открити следи от присъствието на мечка, няма и данни, които да показват, че животно е влизало в територията на гимназията, съобщават от ръководството на габровското Държавно горско стопанство, цитирани от регионалното издание. 

При наличието на каквато и да е информация, от Държавното горско стопанство ще уведомят незабавно обществеността, но в момента гражданите могат да бъдат напълно спокойни, категоричен е директорът на ДГС – Габрово Росен Радев, цитиран от „Севлиево онлайн“.

Ежедневните дежурства на горски служители в района на учебното заведение ще продължат и в следващите дни. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините