BG | EN

МВР потвърди, че убитият при престрелката в Ботевград е избягалият затворник Владимир Пелов

Скрийншот: НОВА ТВ

Избягалият преди месеци от Софийския затвор Владимир Пелов е убитият при снощната престрелка в Ботевград, потвърдиха на пресконференция от МВР. Той е бил застрелян с 4 куршума от Марио Панчев. Извършителят също е бил ранен и е откаран в „Пирогов“ в много тежко състояние.

Директорът на Областната дирекция на МВР в София комисар Георги Григоров и представители на прокуратурата дадоха днес още информация за престрелката.

На този етап основната версия за стрелбата е неуредени финансови отношения между двамата. Били са приятели в миналото, имали са общ бизнес. Това са първоначални данни. Възможно е да са и други мотивите за извършване на престъплението, стана ясно още на брифинга, който една от националните телевизии предаваше директно.

Вече е приключил първият оглед на мястото, предстои да се направи втори. Предстои изготвяне на съдебно-медицинска и на балистична експертиза.

Владимир Пелов избяга преди около два месеца от Софийския затвор заедно с друг затворник Радослав Колев.

В последните седмици полицията проведе няколко операции в района а Ботевград, тъй като се предполагаше, че Пелов се укрива там, но при нито една от акциите той не беше открит, припомня БНР. Всеки сигнал, който е бил получаван, е бил проверяван. Владимир Пелов е бил с променена външност – бил е с брада, облечен със суичер с качулка и е носел шапка, станало ясно още по време на днешния брифинг по случая.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините