BG | EN

Днес Мая Манолова подава оставка като омбудсман и се кандидатира за кмет на София

Мая Манолова
Снимка: ombudsman.bg

Националният омбудсман Мая Манолова днес ще подаде оставка и ще се кандидатира за кмет на София. Информацията разпространиха столични медии снощи, като цитират думите на Мая Манолова, изречени по време на неформална среща с граждани, публични личности и неправителствени организации.

По време на срещата Манолова е заявила: Честно казано, предвид агресията на която сме подложени аз и моите колеги пред последните седмици и месеци, си мислех дали не е добре да си подготвя оставката, да напиша на нея дата 5 ноември, независимо дали ще бъда избрана за кмет или не, да я подам тогава, за да имам някаква защита от международните институции, ако нещата продължават да са толкова груби, колкото са в момента“, предаде БНР и допълва цитата:

„Но след това реших, че един човек, който се кандидатира за кмет на София, който да иска да поведе гражданите, трябва да бъде смел и трябва да дава личен пример. Така че нямам нужда от застраховки“.

Ще бъде сформиран инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, като се очаква събирането на подписи да започне на 6 септември.

По информация на „Дневник“ след това ще се работи и за изграждането на граждански инициативи на територията на цялата страна под надслов „Промяна за София и България“. Според информацията, с която разполага изданието, в инициативния комитет, който ще издигне Мая Манолова за кмет на София няма да участват социалисти. На 11 септември БСП – партията, от която тя бе депутат близо десет години, ще подкрепи кандидатурата й.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините