Маски със сърце – Историята на Ирена Трифонова и Адриана Александрова (Видео)

Снимка: Скрийншот видео „ТВ Враца“

Благородна мисия изпълняват две врачанки. Майка и дъщеря шият предпазни маски и вместо да печелят от най-дефицитната стока в момента на българския пазар, ги подаряват. Историята им разказа „Телевизия Враца„.

Майката и дъщерята имат малко шивашко ателие. Дъщерята – Ирена Трифонова крои маските, майка й Адриана Александрова ги шие. Кройката са свалили от клип в YouTube.

Маските, които шият майка и дъщеря са памучни, от два слоя. Всички са с различни десени. На ден могат да ушият максимум 50 маски. Притесняват се, че няма да успеят за всички, но опитват колкото могат да направят. Надяват се епидемията да премине по-бързо. Майсторките са радостни, че в този кризисен момент има с какво да помогнат.

Не считам, че съм направила кой знае какво, казва Ирена Трифонова пред камерата на „ТВ Враца“. По аптеките няма маски и предпазващи средства. Нашето ателие е много малко, но колкото можем – правим, споделя жената.

„Всяка маска минава не просто през ръцете ми, минава през сърцето ми“, казва Ирена Трифонова.

Идеята на двете дами да помогнат с ушиването на безплатни маски за хората, които имат нужда от тях се зародила когато миналия петък – 13 март беше обявено сериозността на положението в България.

На съдействие от шивашкото ателие разчитат много хора, които живеят в региона. В нито една аптека няма нито маски, нито препарати, а тук жената ги подарява, споделя врачанин. Поръчват всякакви хора, много искат и да си ги плащат, но Ирена не им взима парите.

За инициативата им бързо се разчува и отвъд врачанския регион. Скроените, ушити и подарени маски от майка и дъщеря само за няколко дни вече са над 100, а в началото на седмицата са изпратили и 21 маски за отделение в столична болница.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам