BG | EN

Маскирани полицаи арестуваха зрелищно абитуриент в Смолян

арест абитуриент в Смолян
Снимка: otzvuk.bg

Абитуриент от Гимназията по икономика „Карл Маркс“ в Смолян е бил задържан при зрелищна акция в района на училището след сигнал в полицията, че лице с неустановена самоличност, придвижващо се с автомобил със смолянска регистрация притежава незаконно автомат „Калашников“.

Лицето се оказва 18-годишният Марин от гр.Смолян,  който пристигнал за изпращането в училище с  джип марка „Мерцедес“ със смолянска регистрация. След зрелищния арест, извършен от полицаи в двора на гимназията, в багажника на джипа, шофиран от момчето, е открит бутафорен автомат „Калашников“ и газов пистолет без документи за произхода.

По информация на регионалното издание „Отзвук“ коло 12,00 часа днес пред входа на училището пристигнал микробус със служители на спецзвеното за бързи действия и момчето било арестувано от полицаи с маски. В джипа, който не е на Марин, е открит бутафорният автомат. Зрелостникът решил да си направи специални снимки за спомен от завършването си и взел със себе си „калашника“.

Повече от час ученикът стоял с белезници пред входа на училището. Свидетели на задържането и последващите действия станали неговите съученици и родителите им. Майката на Марин също е била там, когато полицаите задържат сина й.

Марин работил като охранител в смолянското заведение „Армагедон“, допълва изданието. Младежът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. Уведомена е прокуратурата, съобщават по случая от дирекцията на МВР в Смолян.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините