BG | EN

Марихуана вместо туристи откри полицията в хотелски стаи в „Слнъчев бряг“

Илюстративна снимка: mvr.bg

Голямо количество марихуана е открито в хотел „Мегас“ в курорта „Слънчев бряг“ и близка до него складова база при полицейска акция, извършена в късния следобед вчера.

Задържани са двама мъже от Несебър, съобщи БТА, като цитира окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев и директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Емил Павлов. 

Става въпрос за колосално количество високорискови вещества – близо 60 килограма. На свободния пазар цената на грам марихуана е около 30 лева, а на едро за килограм – между 4000 и 5000 лв., е казал Чинев. 

Шест стаи, разположени на втория и третия етаж в хотела, са били обособени като оранжерии за отглеждане на марихуана. Хотелското оборудване е било изнесено след края на летния сезон, а помещенията – снабдени с професионална и скъпа техника и уреди за отглеждане на марихуана. Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Емил Павлов е обяснил, че през лятото на миналата година на това място са били извършвани полицейски проверки и в стаите е имало туристи.

Вчера там са открити 252 растения. На място е задържан 41-годишен мъж от Несебър. Малко преди това на друго място в курортния комплекс е задържан друг мъж от Несебър, който по идентичен начин е изградил оранжерия в складова база, намираща се на около 300 метра от хотел „Мегас“. В базата са открити 54 растения марихуана.

На двамата задържани мъже са повдигнати и предявени обвинения. На единия – за държане, разпространение, засяване и отглеждане на високорискови вещества. На втория – за засяване и отглеждане, като деянията са осъществени в съучастие с неустановено към момента лице, което се издирва.

Наказанията предвидени в Наказателния кодекс за този вид престъпления са лишаване от свобода и глоба. 

Единият арестуван е неосъждан, а другият е реабилитиран по право.

И по отношение на двамата мъже е постановено задържане до 72 часа, като прокуратурата ще поиска налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Според поркуратурата, преди 2 години хотелът е бил нает от юридическо лице. Една част от откритата в хотела марихуана е била предназначена за България, а друга – за Турция, установили още разследващите. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините