Как любовта към „шампиона“ по преференции в Харманли от 4 април внезапно изчезна

Шампионът по преференции от изборите на 4 април т. г. Георги Станков (ГЕРБ)
Снимка: Иван Атанасов/“Сакар нюз“

С над 10 хил. намаляха на изборите в неделя преференциите за „шампиона“ в предпочитанията на избирателите от вота на 4 април т.г.  Георги Станков (ГЕРБ). На предходните избори те бяха 13 665, а сега – едва 3 600.

В с. Славяново, където живеят родителите на президента Румен Радев, гласовете за ГЕРБ бяха едва 21, а преференциите за Станков – 6. За сравнение – на изборите през април гласовете, подадени за него в Славяново бяха 128, а преференциите – 87. В същото село, по обвинение за купуване на гласове в неделя бе задържан и 59-годишен мъж. Според разпространената информация той е плащал за гласове и на изборите, проведени на 4 април.

Разследващите са установили, че в периода от 15 март до 4 април той е дал на четирима души общо 910 лв., за да ги склони да гласуват в полза на определена политическа партия.

По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който обвиняемият е предложил на четирима от тях и им е дал различни суми пари, за да гласуват за конкретната политическа партия.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам