Лекари от АГ отделението във видинската болница подадоха оставки

Снимка: За истината

Предизвестия за напускане са подали четирима лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин, съобщи завеждащият отделението д-р Слави Любенов, цитиран от Радио Видин. 

По думите на д-р Любенов подадените оставки са морален акт, а поводът е смъртта на новороденото бебе, което почина във видинската болница на 26-и декември миналата година.

Срокът на предизвестието на завеждащият АГ отделението д-р Любенов е три месеца, докато на д-р Младенов, д-р Николов и д-р Цонева е един месец. Завеждащият отделението лекар добави, че заедно с д-р Младенов и д-р Николов нямат отношение към случая. Д-р Юрка Атанасова не е подала молба за напускане.

На 23 декември м. г. лекар от видинската болница беше осъден заради „немарливо изпълнение на медицинска професия, довело до смъртта на плод по време на раждане“.

Хората заслужават нормални медицински грижи, заяви в ефира на радиото кметът на община Видин Цветан Ценков.

Темата за болницата ще бъде обсъдена на извънредно заседание на Общинския съвет във вторник. Очаква се решение от Министерство на здравеопазването за нов борд на директорите на болницата. „Подготвяме възможности всички акушеро-гинекологични случаи да се поемат от Медицинския университет. Имаме намерение да направим и изнесени екипи, работещи на място. Крайно време е Министерството да реши какво ще прави с Окръжните болници“, посочи още кметът на Видин.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам