Лекарите в Белоградчик се връщат на работа, но в болницата няма да се лекуват пациенти с коронавирус

Снимка на Darko Stojanovic от Pixabay

Лекарите от белоградчишката болница, които в петък масово подадоха молби за напускане заради неизплатени възнаграждения се връщат на работа, но няма да лекуват пациенти с коронавирус, защото нямат условия за това. Пациентите с COVID-19 ще бъдат пренасочвани към болниците в Монтана и Видин, информира БНР.

След днешната среща с министъра на здравеопазването председателят на Общинския съвет в Белоградчик Боян Минков съобщи, цитиран от Радио Видин, че със здравния министър са постигнали споразумение болницата да продължи да работи както досега. Управителката на здравното заведение е провела разговор с всички лекари. Днес следобед  се очаква те да си подадат молбите за назначаване на работа и дейността да продължи както досега. „Понеже нямаме засега условия за лекуването на COVID заболяването, такива случаи ще се насочват към видинската и евентуално монтанската болница.“, пояснява Минков.

На срещата с министъра на здравеопазването Кирил Ананиевднес са присъствали също кметът на общината и управителят на лечебното заведение.

БНР припомня, че първоначално болницата беше сред определените да приемат пациенти с коронавирус. Лекари подадоха молби за напускане заради неизплатени възнаграждения и болницата в петък спря работа. 

Въпреки, че вече има решение, утре все пак общинските съветници в Белоградчик ще се съберат извънредно заради казуса с болницата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам