BG | EN

Лаптопи и таблети за над 1200 деца са осигурени по общински проект в Хасково

Предаването на техническите средства, осигурени от Община Хасково за училища и детски градини
Снимка: Община Хасково

Шест училища и две детски градини в Община Хасково са получили мултимедийни дъски, лаптопи, видео проектори, мултифункционални устройства и таблети в изпълнение на проект „Успяваме заедно“. Това съобщана местното електронното издание XNews.bg

Техническите устройства са част от Дейност „Подобряване на образователната среда в шест училища и две детски градини“ попроекта. Те са предоставени на гимназията „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково, основните училища „Хр. Ботев“ с. Долно Големанци, „Хр. Ботев“ с. Войводово, „Хр. Ботев“ с. Динево, “Св.св. Кирил и Методий“ с. Конуш, “Св.св. Кирил и Методий“ с. Малево и детските градини „Щурче“ в Хасково и „Вихрогонче“ с. Конуш. Общата стойност на оборудването е близо 80 хил. лв.

В резултат на изпълнение на проекта се осигурява по-добра образователна среда за над 1 200 деца и ученици. Проектът „Успяваме заедно“ се реализира по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“.

Подобряването на образователната среда има за цел да превърне образователните институции в по-привлекателно място за децата и учениците, сойбщават от мвестната администрация в Хасково. Така ще бъде ускорена образователната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства чрез по-задълбочена работа с тях и техните родители. Мерките за подобряване на образователната среда са насочени към осигуряване на достъп до информационни и комуникационни технологии в училищата и детските градини, в които децата и учениците от етническите малцинства се обучават интегрирано. Голяма част от младите хора от уязвимите групи нямат достъп до такива технологии в дома поради липса на финансови възможности на семействата или липса на компетентности от страна на родителите да си служат с тях.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините