BG | EN

Лаборатория за производство на наркотици бе открита в харманлийско село

Къщата в с. Черна могила, в която е открита лабораторията
Снимка: Иван Атанасов

Лаборатория за производство на наркотици, откриха полицаи в с. Черна могила.

В събота, 28 април те извършили проверка в къща и на място задържали две момичета и двама мъже. Къщата е била обитавана от П. В., който живее в Бургас. Той е единият задържан, заедно с мъж на 34 г. от Раднево, 29-годишно момиче от Бургас и 26-годишна пловдивчанка.

От дома, полицаите иззeли 500 грама бяло вещество на кристали, реагиращо при полеви наркотест на метаамфетамин, 10 хапчета с лого от същото вещество, 10 литра жълтеникава течност, 10-литрова бутилка с безцветна течност с остра миризма, туба с 1 литър солна кисилина, буркан с надпис „натриева основа“ с бяло люспесто вещество и 2 електронни везни. Миналата година сградата е била ремонтирана, поставена e и видеокамера, а двора е бил осветяван през цялата нощ.

Полицаите съобщават, че са претърсили и жилище на булевард „България“ в Харманли, обитавано от радневецът, където са намерени още 100 грама метаамфетамин на кристали, а в друга къща в града, ползвано от бургазлията са открити 0,2 грама розово прахообразно вещество и кутийка с бяла прахообразна дрога, реагиращи също на метаамфетамин.

Срещу четиримата е образувано по чл.354а, ал.3 т.1 от НК досъдебно производство.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините