BG | EN

Крадат дървените части от пейките в гробищния парк на Благоевград

снимка: blagoevgrad-news.com

Неизвестни извършители режат дървената част от пейките в гробищния парк на Благоевград. Сигнал за това бе подаден в редакционната поща на регионалното издание blagoevgrad-news.com.

Дървената част на пейките, разположени в Старите гробища в града, е старателно изрязана и открадната.
„Някой просто ходи и реже пейките в гробищния парк! Това е недопустимо!“, гневят се хората, изпратили снимките в редакцията.

Хората в града, споделят мнението, че там отдавна е трябвало да се изгради видеонаблюдение, защото подобни грозни деяния се случват от години. “Свикнали сме, че минават и събират оставената храна и цветя от гробовете на близките ни. Не е нормално, но се случва. Това да посегнат и на пейките, където сядаме, за да останем за малко близо до починалите, с мъката и тъгата си, вече е прекалено!“, категорични са благоевградчани.

На последната сесия на Общински съвет – Благоевград, е взето решение за изграждане на оградна стена при гробищния парк. Видео наблюдението също остава наложителна мярка, за да се счита за отговорен опитът на градската управа да противодейства на гробищните мародери, посочват още от регионалната медия.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините