BG | EN

Коя е най-голямата лъжа преди изборите

Коя е най-голямата лъжа, която чуваме преди изборите за Народно събрание и Европейски парламент на 9 юни? Защо политици и медии внушават, че България е в изключителна криза, след като не е? Какво постига говоренето за „изпращане на български войници“ в Украйна, каквото изобщо не се предвижда?

На тези въпроси търсят отговори журналистите Иван БедровТатяна Ваксберг и Генка Шикерова в извънредното издание на „Студио България“, посветено на предстоящите избори.

Каква е целта в тези избори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ДПС Делян Пеевски? Защо все по-често имената им се споменават заедно? Тримата журналисти анализират и откъде идва объркването на някои избиратели на „Продължаваме промяната – Демократична България“, която посочва Борисов и Пеевски като основни опоненти, а досега управляваше с тяхна подкрепа.

От разговора ще научите коя е най-голямата лъжа, коя е лошата новина и коя е добрата новина от изминалата кампания. Както и защо има смисъл да гласувате.

 Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Рубриката „Анализи“ представя различни гледни точки. Не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на „За истината“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени анализи

Още от автора

Антикорупционната комисия уличи кмета на Горна Оряховица Николай Рашков в конфликт на интереси

Антикорупционната комисия уличи кмета на Горна Оряховица Николай Рашков в конфликт на интереси, заради това, че е подписал договор за продажбата на общински имот с фирмата на майка си.

Ива Лазарова, ИРПС: Нужно е будно гражданско общество

Ива Лазарова е изпълнителен директор на Института за развитие на публичната среда, чиито усилия са насочени към разработване и прилагане на механизми за отчетност на публичните институции. Ива е от тези, които почти не спят по време на избори и които влагат сърцето си, енергията и интелекта си в името на едно по-здраво, подредено и осъзнато общество.

Рая Назарян бе избрана за председател на НС с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“

Кандидатурата на Рая Назарян(ГЕРБ-СДС) бе представена от народния представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова и приета с гласовете на ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ".

Още анализи

Малкият зъл демон на популизма

Прогресът на "Величие" - неподражаем миш-маш от патриотично, проруско, про-силна ръка, про-ще стане по-хубаво - отваря и у нас вид портал, през който се шмугва малкото зло демонче на популизма, пише Ивайло Нойзи Цветков.

Гневът може да докара нов „спасител“ – например Радев?

Заради огромния гняв от повтарящи се избори, един нов "спасител", като президентска партия на Радев, има потенциал да измести дори ГЕРБ от първото място и да помете малките формации. Има ли шанс за стабилно управление?

Лъжи и манипулации: как „Величие“ иска да подчини медиите

"Величие" излиза от риалити шоуто "Исторически парк" и отива на големия публичен екран. Там се бори за ексклузивни права - без корекции, забележки и критики. А това се постига само с открита война с медиите.