BG | EN

Контейнерите с пластмасов отпадък в Шумен втори месец не се изхвърлят

рециклиране
Снимка: pixaby.com

Технически проблем във фирмата, която безвъзмездно извозва отпадъци от контейнерите за разделно събиране в Шумен е причината част от тях да не се изхвърлят вече втори месец.

Регионалното издание „Радиан“ информира, че в отговор на въпрос „Защо не се почистват контейнерите за разделно събиране на отпадъци и има ли служители в кметството, които контролират тази дейност?“, днес кметът на Шумен Любомир Христов обяснил, че общината няма механизъм да влияе на дружеството, което извършва събирането на този отпадък, тъй като услугата по разделното събиране се изпълнявала безвъзмездно.

В момента фирмата, която се занимава с тази дейност, има технически проблеми и не може да организира изхвърлянето на пластмасови отпадъци, пояснил по време на днешната общинска сесия Христов.

Ако фирмата не ремонтира скоро специализирания си камион, общината ще наеме друг изпълнител на услугата, станало ясно още на днешната сесия.

Разделното събиране на отпадъци в Шумен се извършва безвъзмездно от „Екопак България“ АД. През 2016 г. фирмата подмени цветните контейнери за събиране на опаковки и отпадъчни материали от домакинствата и информира, че има сключен договор с „Метарекс“ ООД, която ще обслужва съдовете за разделно събиране на отпадъци, припомня регионалното издание.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините