Комисията по хазарта отнема временно лиценза на още една компания на Васил Божков

Държавната комисия по хазарта (ДХК) отне временно лиценза на букмейкъра „Еврофутбол“. Според решението, на основание чл. 85, ал. 1, т. 1 от Закона за хазарта и лицензът на свързаната с бизнесмена Васил Божков компания ще бъде отнет за три месеца.

Компанията за спортни залагания ще има възможност да продължи дейността си, ако в тези три месеца покрие задълженията си към държавата. Мярката може да се наложи и за постоянно, ако нарушението не бъде отстранено.

„В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок „Еврофутбол“ ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка – временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си“, се казва в изявлението на комисията.

По-рано днес от „Еврофутбол“ са изпратили становище, цитирано от столичите медии, в което обвиняват държавата в произвол. В съобщението се казва, че компанията ще бъда принудително унищожена и „отново българско предприятие ще бъде насилствено фалирано от управляващите, а хиляди хора ще бъдат безработни съвсем скоро“.

На 14 февруари от комисията по хазарта са наложи на компанията акт на стойност 328.9 млн. лева. Четири дни след това „Капитал“ съобщи, че букмейкърът е плащал хазартни такси на по-ниска тарифа (плащанията са върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота). Отчет на дружеството показва едва 23 млн. лева такса при събрани над 520 млн. лева залози.

Принудителното отнемане на лиценза на дружеството на Васил Божков и съдружниците му братя Найденови, които са в тежък конфликт с него, бе единствена точка в дневния ред на заседанието на Държавната комисия по хазарта за 25 март, съобщава Mediapool.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам