BG | EN

Кокаин и канабис са открити в кръвните проби на шофьора, причинил смъртта на велосипедист във Варна

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Кокаин и канабис са открити в кръвните проби на неправоспособния водач, който блъсна на пешеходна пътека и причини смъртта на балетиста от държавната опера Мартин Чикалов  във Варна и след това избяга от местопроизшествието. 

Според информацията, публикувана от държавното обвинение днес, съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното производство срещу 25-годишния неправоспособен водач Петър Здравков, който причини смъртта на велосипедист при пътно-транспортно произшествие и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис /марихуана/ и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списък 2 на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим, поясняват от прокуратурата.

Представеното от защитата на обвиняемия в съдебната зала удостоверение за промени в постоянния адрес било подадено на 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и почти по същото време 20 часа след тежкия пътен инцидент Здравков, придружен от адвоката си, се предал в поделение на МВР, след като бе обявен на общодържавно издирване, тъй като не бил открит на нито един от известните му адреси.

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. В края на миналата седмица съдът го остави в ареста. Тогава Петър Здравков е казал пред съда, че съжалява. На адвоката си той обяснил, че има проблеми със зрението и не видял велосипедиста, а след катастрофата избягал, защото се уплашил.

Ако бъде обжалвана, съдебното заседание в Апелативния съд ще бъде утре, 18 септември. При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд, допълват още от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините