Коалиционните партньори на Борисов: Правителството остава

На снимката (от ляво надясно): Валери Симеонов, Бойко Борисов, Красимир Каракачанов
Снимка: За истината, архив

Коалиционните партньори на ГЕРБ от НФСБ очакват правителството с премиер Бойко Борисов да остане до края на мандата си. Това обяви пред „Хоризонт“ заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев, ден след като премиерът Бойко Борисов обяви на партийна конференция, че е готов на вариант да си тръгне, но правителството да остане.

„Няма такъв вариант, при който да има оставка на премиера и оставка на правителството в края на септември и началото на октомври. Това, което господин Дончев е анонсирал рано сутринта, е може би вариант, който се е обсъждал в един по-ранен етап, но днес официално на Коалиционен съвет, който има отговорността да приема решения за бъдещето и на коалицията, и на управлението на страната, правителството запазва своята стабилност в този състав и с този премиер“, е обявил Ячев. По думите му мнозинството е стабилно, оставки няма да има на този етап и кабинетът ще изкара пълния си мандат до редовните избори следващата година.

Според Борис Ячев на този етап съставът на правителството няма да бъде променян, но не било изключено наесен, след оценка на свършеното в отделните сектори, да има нови смени на министри.

Бойко Борисов остава министър-председател, съобщи по-рано днес за БТА и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Пред Би Ти Ви председателят на другата партия в управляващата коалиция – ВМРО – Красимир Каракачанов е казал, че е решено правителството да остане.

От ГЕРБ пък уточняват, че Борисов е предложил различните варианти, а когато бъде избран някой от тях обществото ще бъде информирано.

Официално съобщение от коалиционния съвет към момента няма.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам