BG | EN

Полиция доведе задържания кмет на каварненското с. Белгун, за да се закълне пред Общинския съвет

Благомир Станев(на преден план, вдясно) в сесийната зала
Снимка: „Про нюз“ – Добрич

Избраният кмет на каварненското село Белгун Благомир Станев положи клетва, доведен и изведен от тържествената зала на Община Каварна с полицейски конвой.

Причината е, че в навечерието на балотажа за местните избори – 5 ноември, Станев беше арестуван по подозрение за изборни престъпления и по-късно наложената му временна мярка „задържане под стража“ беше променена на постоянна.

Така на първата сесия за новия мандат, избраният за кмет е доведен от полицаи, а след събитието е върнат в ареста, информира регионалното издание „Пронюз“ – Добрич.

По информация на медията, Станев е задържан за купуване на гласове. Ако вината му бъде доказана, законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 до 20 хил. лв.

Станев беше единствен кандидат за кмет на с.Белгун на сегашните избори и бе обявен за избран на първи тур. За него са гласували 101 жители на селото, а с „не подкрепям никого“ – 13. Станев бе кандидат на партия „Новото време“.

Ден след парламентарните избори, проведени на 4 април 2021 г. Благомир Станев се оплака, че около 3.30ч. на следващата сутрин е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна.

Постадалият кмет разказал, че повод за побоя бил фактът, че на изборите в с. Белгун били подадени 11 гласа за ДПС вместо за ГЕРБ.

Първата снимка на кмета на с. Белгун, след кто се оплака, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ
Снимка: Принтскрийн от видео на „Добрич онлайн“

По думите му в офиса на партията в Каварна го чаквали Илиян Събев, самопровъзгласил се за неин „координатор“ в региона (официалният координатор е Деница Сачева, бел. ред.) председателят на ОбС-Каварна Йордан Стоянов, Ивайло Ангелов, Северин Ников, техническият секретар и две млади момчета, които той не познавал. Станев седнал на един от диваните до Събев, който започнал да го обижда, псува и да изсипва отпадъци върху него. Станев не се е съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че въпросният Събев има престъпно минало, свързано с бивши групировки, и тогава той започнал да го удря, да го залива с алкохол. Нанасял му удари по главата, с автоматичен нож го порязал по крака. Йордан Стоянов, пък снимал с телефон и му казал, че трябва да подпише заявление за напускане на ГЕРБ, защото не е допринесъл с нищо за партията в изборния ден.

Всичко по темата за случилото се с кмета на с. Белгун през април 2021 г. и след това можете да прочетете в линковете тук:

Кметът на с. Белгун се оплака, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна

Пети месец се бави разследването на побоя над кмет на с. Белгун след изборите на 4 април

Две години по-късно: Прокуратурата няма да повдига обвинение за побоя над кмета на Белгун

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините