BG | EN

Сигнал: Кмет продава ток от трафопоста на кметството и санкционира „неправилно гласували“

Посещение на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в село Медени поляни през 2017г. Цветанов дарил 20 хил. лв. за ремонт на училището в селото и обещава парно отопление за джамията и ремонт на главната улица от името на ГЕРБ. Снимка: ГЕРБ

Община Сърница започна пълна проверка за стопанисването и управлението на кметство Медени поляни след получен сигнал, че местният кмет е продавал ток на няколко домакинства от трафопоста на кметската сграда, съобщиха местни медии.

Хората плащали сметките си на Абдула Абдулах – кмет на Медени поляни, срещу хвърчащи ордери, без да знаят колко електроенергия са изразходвали, пише по темата БНР.

Информацията за това излезе в медиите след като семейство с болно дете сигнализирало кмета на община Сърница, че от дни е с изключен ток, тъй като не „гласувало правилно“ на последните избори за европейски парламент. 

Кметът на Сърница Неби Бозов се е срещнал със семейството, което е останало без ток. „По думите на жената не са гласували правилно и това било наказателна мярка“, казва той пред БНР.

Абдула Абдулах е не пожелал да разговаря с общинския кмет, отказал да пусне тока на семейството и си изключил телефона. 

„Това е много тревожно. За първи път разбирам, че има вързани абонати към кметството. При нас Общината няма никакви сключени договори за отдаване под наем на електроенергия. Оказа се, че това е масова практика в селото. Това тепърва ние ще го проверяваме под каква форма те са давали електроенергия на хората. Електромерът е заключен и кметът отказа да пусне тока, нито да го отключи. Това и мен ме изненада, че в селото има такъв прецедент. С мутренски методи сплашват хората“, казва още Неби Бозов, цитиран от националното радио.

Кметът на Медени поляни отказва коментар и за медиите.

От днес Община Сърница започва пълна проверка в кметството на Медени поляни. Случаят ще бъде предаден и на прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините