Кмет на пловдивско село е хванат да шофира дрогиран

Георги Георгиев – кмет на Калояново
Снимка: Община Калояново

Кметът на община Калояново Георги Георгиев е бил арестуван за шофиране под въздействието на наркотици.

Днес около 15.00 ч. кметът е бил спрян на пътя близо до Калояново от автопатрул на полицейското управление в Хисаря,  заради неадекватно поведение на пътя, съобщи пред Радио Пловдив директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

Георги Георгиев е тестван с техническо средство за употреба на наркотици, като драгчекът е отчел кокаин. Георгиев е задържан за 24 часа, а случаят е докладван на Районна прокуратура – Пловдив.

Журналистите от Радио Пловдив са опитали да се свържат с кмета Георгиев на служебния му телефон, но на него женски глас ги призовал да не притесняват семейството и да ги оставят намира. 

Това не е първото прегрешение на пътя на Георги Георгиев, който е втори мандат кмет на Калояново, припомнят пловдивските медии. Преди 4 години и половина той отказал тест за алкохол и наркотици след катастрофа, станала на пътя между Пловдив и село Труд. Тогава Георгиев се блъска с мерцедеса си в маршрутка, но отказва да бъде тестван с аргумента, че пиел силни лекарства, които можело да повлияят на резултата. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам