BG | EN

Кмет на пловдивско село е арестуван за хулиганство след футболен мач

Снимка: podtepeto.com

Тодор Танански, втори мандат кмет на пловдивското село Дълго поле, е бил арестуван снощи и задържан за 24 часа в Районното управление на град Хисаря. Срещу 41-годишния мъж е образувано бързо производство за хулиганска проява, съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Пловдив, цитирани от регионалното издание „Под тепето“.

Танански е бил арестуван в неделя – 7 октомври, към 17 часа, след като проявил агресия спрямо съдия на футболна среща между отборите на селата Цалапица и Дълго поле.

За случая е уведомена Районната прокуратура.

По непотвърдена официално информация, пише още „Под тепето“, управникът на пловдивското село бил недоволен от работата на футболния съдия по време на срещата. Напрежението ескалирало и той го обвинил, че „свири неправилно“. След края на мача Танански, който бил активист и фен на селския отбор на Дълго поле, нахлул в съблекалнята и и ударил с пластмасова бутилка съдията.

Изданието допълва, че селото се намира в Община Калояново на 20 километра  северно от Пловдив и на 40 км. южно от Карлово. На последното преброяване там са регистрирани 1980 жители.

В официална информация по случая от днес, пресцентърът на държавното обвинение съобщи следното:

„Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 7 октомври 2018 г., след футболна среща, която се е провела на стадиона в с. Дълго поле, обл. Пловдив, са били извършени непристойни действия спрямо съдия на срещата, като срещу него била хвърлена пластмасова бутилка, в която имало вода, и така бил ударен по главата.

За 24 часа по Закона за МВР е задържан Т.Т.

По делото няма привлечен обвиняем, като се извършват процесуално-следствени действия – разпит на свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи и др.“

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините