BG | EN

Кмет осъди колега за обида

Кметът на село Забърдо Валентин Черпоков
Снимка: otzvuk.bg

Кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова осъди кмета на село Забърдо Валентин Черпоков за обида. След 11 заседания в Чепеларския районен съд делото е приключило, с признаването на Валентин Черпоков за виновен Съдът го е освободил от наказателна отговорност и му наложил глоба от 1 500 лв. Черпоков е бил осъден да плати и 3 хил. лв. обезщетение на Славка Чакърова за нанесените й неимуществени вреди, което е значително по-малко от поисканите от Чакърова 12 хил. лв.

Сагата между Черпоков и Чакърова започнала с писмо до областния управител Недялко Славов, част от което е публикувано във в. „Отзвук“ на 29 юни м. г., пише регионалното издание. В писмото си кметът на Забърдо изложил унизителни за честта и достойнството на кметицата твърдения: „Моля ви… вземете спешни мерки и пратете г-жа Чакърова на психиатър, тъй като същата има спешна нужда от специалист“, „самозабравила се”, „с болни амбиции“, „излага община Чепеларе в цяла България“. На 31 юли м. г. по време на редовна сесия на Общинския съвет Черпоков нарекъл Чакърова „лъжкиня“, а на 21 септември 2017 г. в изявление във в. „Отзвук“ заявил: „Забранил съм на кметицата да се мярка в с.Забърдо, защото иска да ми затваря училището и детската градина, да. И с нея не желаем да контактуваме“.

Валентин Черпоков е бил признат за невинен за написаните изрази в писмото до Недялко Славов: „най-великата кметица“, „Тя обикаля централите на ГЕРБ, а те са вдигнали ръце от нея, защото са наясно, че всичко, до което се докосне г-жа Чакърова, се руши“, „всеки ден, който стои тази жена е пагубно за цялата община“, „как г-жа Чакърова прави обществени поръчки, как харчи пари за пиари и банкети, как играе хоро и кючеци”, както и за думата „мръсна“, изречена на сесия на Общинския съвет, проведена на 31 юли м. г.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване, допълва „Отзвук“ и припомня, че това не е първото дело между кмета на Чепеларе Славка Чакърова и фамилията Черпокови.

През април т. г. Районният съд в Чепеларе осъдил Славка Чакърова за обида, изречена по адрес на дъщерята на Валентин Черпоков Росица, която пък е председател на Общинския съвет. Кметицата била наказана с глоба от 1 200 лева и изплащане на обезщетение в размер на 1 000 лева. Делото било заведено, заради изречените от Славка Чакърова по време на 15-ото заседание на Общинския съвет през февруари м. г. думи: „Вие сте станали председател със задкулисни сделки, с плащане под масата”.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините